Фото: росЗМІ

Чому українські війська активно б'ють по системах ППО Росії: роз'яснення ISW

Українські військові активно завдають ударів по ворожих системах протиповітряної оборони на тимчасово окупованих територіях України та в прикордонних районах Росії, щоб створити умови для розміщення винищувачів F-16, які незабаром прибудуть до країни.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зауважили фахівці, головнокомандувач ЗСУ Олександер Сирський повідомив, що загалом Сили оборони знищили 20 пускових установок С-300 і 15 радіолокаційних станцій за невстановлений період часу. 

До того ж засновник підрозділу KRAKEN Головного управління розвідки Міністерства оборони України Костянтин Немічев 12 липня заявив, що українські сили знищили чотири російські системи С-300, які російські війська використовували для удару по Харкову впродовж невизначеного періоду часу.

Натомість, як пояснив Сирський, українські війська систематично знищують засоби протиповітряної оборони Росії, щоб створити умови для успішного використання Україною ударної авіації, зокрема, і винищувачів F-16, які незабаром прибудуть.

Аналітики додали, що атаки дронів змушують російське військове командування пріоритетно розподіляти обмежені засоби протиповітряної оборони для прикриття важливих, на їхню думку, об'єктів. Також постійний тиск на російську систему протиповітряної оборони призвів до того, що окремі регіональні органи влади прямо заявили, що російські компанії та місцеві органи влади не можуть покладатися на російську протиповітряну оборону федерального рівня і повинні забезпечити власні можливості протидії безпілотникам.

Нагадаємо, вночі 16 липня Сили оборони України уразили російський комплекс С-300. Успішну операцію наші військові провели в тимчасово окупованій частині Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 07:07