Фото ілюстративне. Джерело: ArmyInform

У Росії порахували кількість загиблих окупантів на війні в Україні з відкритих джерел

У Російській Федерації нарахували 35 780 смертей російських окупантів на війні з Україною. Підрахунки проводили за даними з відкритих джерел.

Дослідження провели російська служба ВВС та інтернет-ЗМІ "Медіазона". Наголошується, що отримана таким чином кількість не репрезентує реальний рівень втрат, адже інформацію беруть лише з публічних повідомлень про загибель військових. До них належать пости родичів, новини в регіональних ЗМІ та повідомлення місцевої влади.

"Битва під Авдіївкою, яку називають "другим Бахмутом", поки що не має значного впливу на наш підрахунок. Ми знаходимо некрологи загиблих на цьому напрямку — це штурмова та мотострілецька піхота, — але кількість загиблих під Бахмутом поки що значно вища", — так російські медійники прокоментували втрати під час наступу росіян під Авдіївкою.

Розслідувачі зазначили, що найбільше похоронних заходів зафіксували у Свердловській, Челябінській і Ростовській областях, а також Башкирії та Бурятії.

"Велика кількість повідомлень про загибель із Краснодарського краю та Московської області серед іншого пояснюється тим, що тут волонтери обходять цвинтарі та фотографують поховання військових — тобто про більшу кількість втрат стає відомо публічно", — додали вони.

Нагадаємо, що за минулу добу, 3 листопада, російські окупанти втратили вбитими приблизно 830 військових. До того ж вони недорахувалися 11 танків, 38 бронемашин, 39 безпілотників та багато іншого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.11.2023 09:28