Фото: росЗМІ

У Росії вперше публічно визнали, що отримують БпЛА з Китаю

Практично всі імпортні безпілотники, якими на сьогоднішній день володіє Російська Федерація, були поставлені в країну із Китаю.

Таку заяву зробив глава Мінфіну РФ Антон Силуанов. Про це він повідомив, виступаючи на засіданні комітету Держдуми з бюджету і податків. 

Так, міністр фактично вперше за час широкомасштабного вторгнення РФ в Україну на публічному рівні відкрив інформацію про джерело постачання БпЛА.

"Сьогодні безпілотники в основному всі з Китайської народної Республіки. Вдячні нашим партнерам. Але треба розвивати власну ресурсну базу і гроші необхідні виділені", — заявив він.

Зазначається, що така заява прозвучала в контексті анонсування нової програми РФ зі створення власної бази з виробництва безпілотників.

"Ми направляємо додаткові гроші на безпілотники. 60 з гаком мільярдів рублів враховані, гроші на новий нацпроект з розвитку власної безпілотної бази. Завдання таке, щоб 41% усіх безпілотників до 2025 року були з маркою "Зроблено в Росії", — оголосив Силуанов.

Нагадаємо, 15 жовтня ЗМІ розповсюдило інформацію про те, що президент Росії Володимир Путін наступного тижня поїде до Китаю. Диктатор планує 17−18 жовтня взяти участь у форумі "Один пояс — один шлях".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 15:42