Фото: росЗМІ

Візит Путіна в Китай: ЗМІ назвали причину візиту диктатора в Пекін

Президент Росії Володимир Путін наступного тижня поїде до Китаю. Диктатор планує 17−18 жовтня взяти участь у форумі "Один пояс — один шлях".

Про це пишуть російські ЗМІ.

Зазначається, що з Путіним до Китаю поїде низка російських високопосадовців: міністр фінансів РФ Антон Силуанов, голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна, віце-прем'єр РФ Олександр Новак, голова "Сбербанку" Герман Греф, голова "Газпрому" Олексій Міллер, голова правління "Роснефти" Ігор Сєчін і гендиректор Росатома Олексій Лихачов.

Для Путіна ця поїздка стане другим закордонним візитом відтоді, як 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на його арешт за підозрою в депортації українських дітей до РФ і у скоєнні воєнних злочинів в Україні. Путіна можуть заарештувати на території 123 країн, які ратифікували Римський статут.

Зазначимо, що очільник Китаю із дводенним візитом відвідав Москву 20 березня цього року. Під час неформальної зустрічі з Путіним, яка тривала чотири години, вони обговорювали тему війни в Україні. У Китаї зазначали, що візит лідера Сі Цзіньпіна до Росії має на меті "закликати до миру та сприяти переговорам". Там заявляли, що Китай відстоюватиме свою нібито "об'єктивну та неупереджену позицію" з міжнародних і регіональних питань, включаючи війну в Україні.

Нагадаємо, що на початку вересня Путін анонсував зустріч із лідером Китаю Сі Цзіньпіном, якого назвав "своїм другом". Щоправда, тоді російський диктатор не уточнив, коли це відбудеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.10.2023 19:22