Фото: соцмережа X Кріса ван Гердена

У Росії заарештували дівчину знаменитого боксера за допомогу ЗСУ (відео)

Дівчину колишнього чемпіона з боксу у напівсередній вазі Кріса ван Гердена заарештували в Росії через переказ коштів на користь Збройних сил України на початку повномасштабного вторгнення в державу. Сума донату Ксенії Кареліної 24 лютого 2022 року склала 51,8 долара.

Про це повідомив сам боксер у своїй соцмережі X.

"Будь ласка, моліться. Росія затримала мою дівчину. Ми боремося за тебе та любимо тебе, Ксенія", — сказав Герден.

У чому звинувачують дівчину Кріса ван Гердена

Російське пропагандистське видання "Коммерсантъ" зазначає, що кримінальна справа щодо Кареліної пов’язана з тим, що 24 лютого 2022 року вона перевела 51,8 долара в один із фондів для допомоги України та її армії. Також повідомляється, що на території США дівчина неодноразово брала участь в акціях на підтримку України.

Цікаво, що Кареліна має громадянство Російської Федерації і США та проживає в Лос-Анджелесі. Вона приїхала в Росію, щоб відвідати родичів.

Що "світить" Кареліній

За даними правозахисників, Ксенію Кареліну було затримано 27 січня за ч. 2 ст. 20.1 КоАП ("Дрібне хуліганство, пов'язане з непокорою законній вимозі представника влади"). У матеріалах адміністративної справи йдеться про те, що Ксенія Кареліна біля кінотеатру "Зоря" виражалася нецензурною лайкою "в присутності сторонніх громадян", поводилася нахабно і зухвало. Оскільки вона не реагувала на зауваження оточуючих та вимоги правоохоронців, її затримали. 

Орджонікідзевський районний суд Єкатеринбурга призначив Ксенії Кареліною 14 діб адміністративного арешту. Вже 8 лютого Верх-Ісетський районний суд Єкатеринбурга відправив Ксенію Кареліну до СІЗО за ст. 275 КК РФ ("Державна зрада"). У прес-службі суду повідомили, що вона пробуде під вартою до 6 квітня. Адвокат Ксенії Кареліної Федір Акчермишев заявив, що планує оскаржити це рішення у Свердловському обласному суді.

Нагадаємо, Басманний суд Москви на два місяці заочно заарештував колишнього позаштатного радника Офісу президента України Олексія Арестовича. Як наголошують російські ЗМІ, Арестовича звинувачують у "публічних закликах до терористичної діяльності та поширенні свідомо хибної інформації про збройні сили РФ". Він також оголошений у міжнародний розшук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 21.02.2024 14:53