Фото: Telegram-канал Олексія Арестовича

У Росії суд заочно заарештував Арестовича: в чому його звинувачують

Басманний суд Москви на два місяці заочно заарештував колишнього позаштатного радника Офісу президента України Олексія Арестовича.

Про це повідомили пропагандистські ЗМІ.

Як наголошують російські ЗМІ, Арестовича звинувачують у "публічних закликах до терористичної діяльності та поширенні свідомо хибної інформації про збройні сили РФ". Він також оголошений у міжнародний розшук.

Зауважимо, в травні 2023 року Росфінмоніторинг включив Арестовича до "переліку терористів і екстремістів". А до цього російські колаборанти на Донеччині порушили "кримінальну справу" на Арестовича. Стосувалася вона "закликів до екстремістської діяльності".

Олексій Арестович з осені 2023 року перебуває за межами України та не розкриває інформації про те, на яких підставах він покинув державу під час дії воєнного стану.

Нагадаємо, що на початку 2023 року колишній позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович потрапив до бази "Миротворця". На сайті його назвали "професійним провокатором". Працівники бази "Миротворця" виявилися людьми з гумором і на головне фото поставили знімок Арестовича в акторському образі співачки-початківиці Люсі, яку той зіграв у фільмі "Не бійся, я поруч".

До того ж Олексій Арестович восени 2023 року заявляв про те, що має намір балотуватися на наступних президентських виборах, дата яких наразі невідома у зв'язку із дією воєнного стану у країні. Він навіть вже опублікував передвиборчу програму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.02.2024 11:48