Військові зафіксували зліт 14 Ту-95 з російської "Оленьї": деталі від Повітряних сил

У ніч на неділю, 24 березня, у Росії з аеродрому "Оленья", що у Мурманській області, зафіксовано 14 бортів бомбардувальників Ту-95.

Про це інформують Повітряні сили Збройних сил України у Telegram.

Військові попередили, що ракетоносії здійснюють політ у південно-східному напрямку.

"Про зміну обстановки повідомимо додатково! Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги", — зазначили Повітряні сили.


Літаки проекту Ту-95 — це радянські та російські стратегічні бомбардувальники, які вважаються найшвидшими літаками з турбогвинтовими двигунами. Ту-95 та його модифікації є єдиними у світі серійними ракетоносіями-бомбардувальниками з такими двигунами. Літак призначений для ударів по стратегічних об'єктах у тилу в будь-яких погодних умовах та будь-який час доби.

Літаки обслуговує екіпаж із семи осіб. Маса спорядженого борту становить 190 тонн, максимальна швидкість — 830 км/год, бойовий радіус дії — 6500 кілометрів, дальність польоту — 13 000 кілометрів.

Стратегічний бомбардувальник Ту-95МС здатний нести до шести крилатих ракет повітряного базування Х-555 або до восьми типу Х-101.


Останні масовані ракетні обстріли

Протягом поточного тижня російські окупанти двічі здійснили масований ракетний обстріл по Україні. Так, вночі 21 березня росіяни атакували столицю балістичними ракетами "Іскандер-М"/"Кинджал" та крилатими ракетами. В результаті успішної бойової роботи усі ворожі ракети були збиті на Київщині. Водночас у столиці постраждали 13 людей та зафіксовано низку руйнувань у трьох районах. Зокрема, пошкоджено житлові будинки, церква, дитячий садок та згоріли низка автомобілів.

У Київській області постраждало четверо людей. Одну людину госпіталізовано до лікарні. Також спалахнули пожежі у чотирьох районах області. Зокрема, понівечено понад 40 житлових приватних помешкань, дві багатоповерхівки та 12 автівок.

У ніч на 22 березня ворог знову масовано атакував дронами та ракетами: цілями ворожої атаки були низка регіонів, зокрема Запоріжжя, Хмельницька, Львівська області, Харків. Крім цього, рашисти поцілили й по найбільшій гідроелектростанції України — ДніпроГЕС у Запоріжжі. До того ж через масований обстріл Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту. Станом на 23 березня, у воді, відібраній на правому березі, за 1,1 км від ГЕС, фіксується наднормативне забруднення нафтопродуктами у 1,1 раза та перевищення рівня заліза загального в 1,5 раза від нормативів для питних потреб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 01:57