Фото: Wikimedia Commons

У Росії запропонували повернути смертну кару

Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін запропонував скасувати мораторій на смертну кару в країні.

Про це він заявив під час пленарного засідання Петербурзького міжнародного юридичного форуму, передає "Інтерфакс".

"Потрібно розглянути можливість скасування мораторію на страту. У деяких випадках її потрібно застосовувати, і в цих випадках я прихильник смертної кари… Теракт у Крокус Сіті Холлі, 144 загиблих. Якщо за радянських часів за вбивство двох і трьох осіб могла бути призначена смертна кара, то ці обвинувачені отримають максимум довічне позбавлення волі", — сказав Бастрикін.

Посадовець наголосив, що для повернення смертної кари не потрібно змінювати конституцію, а достатньо указу очільника Кремля Володимира Путіна.

"Мені сказали деякі грамотні, кваліфіковані юристи, що треба міняти конституцію, що треба проводити референдум, а я вважаю, що треба просто указом президента скасувати мораторій на страту", — додав Бастрикін.

Нагадаємо, 22 березня у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" біля Москви почалася стрілянина. Внаслідок інциденту виявилось багато загиблих і поранених. Силовики називали інцидент з розстрілом натовпу терактом. 

Водночас російський диктатор Володимир Путін 23 березня заявив, що нібито для підозрюваних у теракті підготували "вікно" для переходу кордону з Україною. Цікаво, що 7 березня про підготовку масштабної атаки на скупчення людей у Москві попередили громадян посольства низки західних країн, зокрема США. Вони закликали громадян уникати великих скупчень людей і не їздити в Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.06.2024 20:45