Фото: соцмережі

У Росії злетів МіГ-31К: в Україні масштабна повітряна тривога

У четвер, 24 серпня, в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Сирени пролунали у кожній області. Громадянам необхідно пройти до укриття цивільного захисту.

За даними Повітряних сил, небезпека пов'язана зі зльотом російського винищувача МіГ-31К, який є потенційним носієм "Кинджалів".

"Зафіксовано зліт МіГ-31К ПКС РФ з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області", — попереджають військові.

повітряна тривога

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Чому в Україні почастішали повітряні тривоги

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що збільшення кількості оголошень про повітряну тривогу пов'язано з інтенсивними бойовими діями на землі. 

"Відповідно, росіяни підіймають авіацію — і штурмову, і винищувачі, які працюють постійно в небі", — зазначав він.

Водночас у Головному управлінні розвідки наголошували, що росіяни можуть змінювати пріоритет цілей залежно від ситуації на передовій. З приводу ракетного потенціалу Росії у ГУР кажуть, що під час повномасштабної війни армія РФ використала значну кількість снарядів, обстрілюючи територію України. Однак загроза масованих ударів зберігається, тим паче окупанти налагодили виробництво ракет.

Нагадаємо, у ніч на 24 серпня росіяни вдарили ракетами різного типу Дніпру. Одну ворожу ціль ППО знищила, однак є і влучання по транспортному обʼєкту. Руйнувань також зазнали банк, заправка, готель, агрофірма, виробництво меблів, адмінбудівля. Понівечені 15 кіосків. А ще — два житлові будинки, три автобуси та кілька авто, контактна тролейбусна мережа, водо- і газогони. За останніми даними внаслідок обстрілу постраждали 10 людей. Стан потерпілих лікарі характеризують як середньої тяжкості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 15:33