Фото: соцмережі

У Ростовській області масштабна пожежа: площа сягнула 5000 кілометрів квадратних (відео)

У неділю, 4 серпня, у Ростовській області Росії в місті Азов спалахнула масштабна пожежа. Площа загоряння сягнула 5000 квадратних кілометрів.

Про це повідомили російські пабліки.

Очевидці розповіли, що вогонь спалахнув з трави, після чого вогонь перекинувся на покришки та сміття на відкритій території у промисловій зоні. Згодом загорівся і склад автопокришок. Наголошується, що стовп чорного диму настільки високий, що його бачать жителі Батайська і західної частини Ростова-на-Дону.

Водночас у МНС Росії розповіли, що площа пожежі вже сягнула 5000 квадратних метрів. Із вогнем борються 90 пожежників та 27 одиниць техніки. Крім того, на  місце загоряння прямує і пожежний потяг.

До того ж губернатор області повідомив, що є загроза поширення пожежі на сусідні об'єкти, у тому числі на склад паливно-мастильних матеріалів, що розташований поруч.

Натомість у пабліках місцеві поширили інформацію, що пожежа вирує на території нафтобази, що на вулиці Дружби і хмара диму піймається саме звідти. Однак цю інформацію місцева влада не підтверджує, але і не спростовує.

Нагадаємо, раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України провело спецоперацію за допомогою БпЛА, які атакували склад паливно-мастильних матеріалів на території комбінату "Атлас" у Ростовській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.08.2024 19:19