Фото: росЗМІ

У розвідці Британії проаналізували, як Росія могла запустити ракети "Циркон"

Британська розвідка проаналізувала наявну інформацію про застосування Росією проти України гіперзвукової ракети "Циркон". Припускається, що для її запуску російські військові використали систему берегової оборони К-300 наземного базування.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

В розвідці прокоментували російську ракетну атаку на Україну 7 лютого. Зазначається, що під час неї Росія вперше могла застосувати ракету "Циркон". Вона була розроблена для військово-морського флоту і здатна розвивати швидкість до 9 Махів на відстані до 1000 км.

Разом з тим, британські експерти зауважують, що у Чорному морі немає кораблів, які б перевозили такі ракети. Тому виникає питання, яким чином росіяни змогли запустити ракету "Циркон". Є припущення, що для цього була пристосована російська система берегової оборони К-300 наземного базування.

"Якщо підтвердиться використання Росією ракети “Циркон”, то це стане значним викликом для української протиповітряної оборони через її швидкість і маневреність", йдеться у звіті.

У розвідці вважають, що російські війська, ймовірно, випробовують нову оперативну систему озброєнь в умовах реального конфлікту, "щоб забезпечити впевненість та продемонструвати можливості".

 звіт британської розвідки за 14 лютого

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) підтвердили застосування Росією гіперзвукової ракети 3М22 "Циркон" під час удару по Києву 7 лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 15:31