Фото: росЗМІ

У розвідці пояснили свою заяву щодо ліквідації Путіна

Російського диктатора Володимира Путіна планують доставити у Гаагу для справедливого покарання за розв'язання повномасштабної війни проти України. Президент РФ є головною ціллю серед російських воєнних злочинців.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

Він прокоментував оприлюднену у німецькому виданні Welt інформацію про те, що російський президент Володимир Путін і ватажок приватної військової кампанії "Вагнера" Євген Пригожин очолюють список людей, яких хочуть ліквідувати українські спецслужби. 

"Я розумію, що є медійники, і це нормально, які підхоплюють і готують найбільш "смажені" факти, але в оригіналі (матеріалу газети Welt - УНІАН) було дещо по-іншому. Так, справді, Путін явний воєнний злочинець, як і вся його банда. І він дійсно - ціль номер один з точки зору затримання і доставлення до Міжнародного суду і Трибуналу в Гаагу", — заявив Юсов в ефірі телемарафону.

Представник розвідки запевнив, що Україна є цивілізованою державою.

"Зараз витрачати якісь надзусилля для того, щоби фізично ліквідувати людину, схожу на Путіна — ми можемо довго про це говорити, але це питання доцільності. А от необхідність затримати його як воєнного злочинця і його поплічників і доставити до міжнародного трибуналу - звичайно це питання справедливого покарання, яке буде реалізоване та обов'язково втілене. Гаага для Путіна неминуча. І у даній ситуації навіть краще, щоб він на цьому трибуналі був живий", — додав він.

Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що в Україні склали список росіян, які несуть відповідальність за війну. Перший у списку — президент Російської Федерації Володимир Путін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 16:20