Фото: росЗМІ

Путін — перший: у ГУР розповіли про список "законних цілей" на знищення

В Україні склали список росіян, які несуть відповідальність за війну. Перший у списку — президент Російської Федерації Володимир Путін.

Про це в інтерв'ю німецькому виданню Welt розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

На його думку, росіяни воюють один з одним, борються за свій прихід до влади. Такі люди, як Євген Пригожин, Ігор Гіркін та інші, які критикують уряд і армію. Представник ГУР зазначає, що для української розвідки це не найголовніші цілі, а в пріоритеті — командир підрозділу, який наказує своїм людям атакувати. На вершині списку знаходиться Путін.

"Він (президент РФ, — ред) координує і вирішує, що відбувається. Зрештою, кожен повинен буде відповісти за свої дії. Начальник Генштабу Валерій Герасимов і міністр оборони Сергій Шойгу спланували напад і тепер не можуть повернути назад. Глава Чечні Рамзан Кадиров перші місяці був скрізь, а де він зараз? Він зрозумів, що стратегічно путінський режим вже програв. Але це не кінець списку, є ще Сергій Суровікін і російські командири, які увійшли, думаючи, що будуть брати участь в параді", — зазначив Скібіцький.

В "чорний список" української розвідки потрапив ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. У розвідці його називають "законною ціллю".

"Ми воюємо, і це наші вороги. Якщо важлива фігура виробляє і фінансує для них зброю, то її усунення врятувало б життя багатьох мирних жителів. Згідно з міжнародними конвенціями, це законна ціль", — підсумував представник ГУР Міноборони України.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна нині проживає нелегкі часи. А за допомогою "спеціальної воєнної операції" РФ намагається припинити війну, яку "дев'ять років веде Україна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 24.05.2023 19:59