Фото: соцмережі

У Румунії 4 жовтня стався землетрус: поштовхи відчули навіть в Україні

У п'ятницю вранці, 4 жовтня, в зоні Вранча в Румунії стався землетрус магнітудою 4,0. Жителі Одеської області відчули підземні поштовхи.

Про це повідомляє Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр. Як зазначають фахівці, поштовхи були зафіксовані на глибині 104 кілометри о 06:19 за київським часом.

За інформацією одеського видання "Думская", жителі Одещини також відчули підземні поштовхи, проте не було даних, в яких саме населених пунктах це сталося. Наразі не надходило повідомлень про руйнування і пошкодження в українському регіоні.

Землетрус магнітудою 4,2 стався в зоні Вранча в Румунії вранці в п'ятницю, 4 жовтня

У Румунії стався землетрус, який відчули в Одеській області

Скріншот з сайту www.emsc-csem.org

Рені — у зоні сейсмологічного ризику

Місто Рені, розташоване в Одеській області, є найближчим до сейсмоактивної зони Вранча, перебуваючи приблизно за 100 кілометрів від епіцентру. Найближчими роками, на думку геофізиків, майже вся Україна може опинитися в зоні потужного землетрусу магнітудою 7-7,5 балів, що очікується в зоні Вранча. За словами геофізика Володимира Шляхового, такий землетрус становить серйозну небезпеку для України, і при його виникненні на будівлях можуть з'являтися тріщини.

Раніше повідомлялось, що 16 вересня у Румунії стався землетрус магнітудою 5,3 бала за шкалою Ріхтера. Підземні поштовхи відчули навіть українці.

Нагадаємо, 1 вересня поблизу тимчасово окупованого Росією Криму стався землетрус. Поштовхи не становили загрози для українського населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 04.10.2024 13:08