Фото: росЗМІ

У Саудівській Аравії масово гинуть паломники через шалену спеку

У Саудівській Аравії під час цьогорічного паломництва (хаджу) до Мекки кількість загиблих через  шалену спеку перевищила тисячу осіб. Метеорологи країни попереджали про температуру повітря в регіоні, що перевищує +50°C. 

Про це повідомляє Barron's.

За даними джерела, більша частина загиблих були незареєстрованими вірянами. Наприклад, як розповів арабський дипломат, із 658 загиблих у Саудівській Аравії 630 людей не мали реєстрації. Серед жертв, про яких стало відомо 20 червня, 58 осіб були із Єгипту.

Разом близько 10 держав повідомили про 1081 смерть під час хаджу у Мецці. Інформація про жертв надійшла через офіційні заяви країн або від дипломатів.

Варто зазначити, що на початку тижня Національний метеорологічний центр Саудівської Аравії повідомив про максимальні 51,8 градуса за Цельсієм у Великій мечеті у Мецці.

Смертельні випадки під час хаджу також підтвердили Малайзія, Пакистан, Індія, Йорданія, Індонезія, Іран, Сенегал, Туніс та Іракський Курдистан. Проте у багатьох випадках влада держав не вказувала причину загибелі своїх громадян.

Тепловий удар — це небезпечний для життя стан, який виникає, коли внутрішня температура тіла досягає 40°C або вище, і потребує негайної допомоги лікарів.

Нагадаємо, нещодавно Грецію накрила хвиля аномальної спеки. Протягом трьох днів поспіль температура повітря в країні перевищує +38°C.

Цікаво, що 29 березня метеорологи зафіксували у Київській області новий температурний рекорд. Найтепліша мінімальна температура повітря становила +6,8°C. Попередній рекорд фіксували 1993 року — +6,6°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 20.06.2024 19:49