Фото: risingkashmir.com

У Саудівській Аравії під час паломництва від спеки померли понад 1300 вірян

У Саудівській Аравії під час цьогорічного паломництва Хадж загинуло понад 1300 осіб. Головна причина — екстремальна спека.

Про це повідомляє CNN із посиланням на офіційні дані уряду Саудівської Аравії.

"Цього року система охорони здоров'я вжила заходів у зв'язку з численними випадками теплового удару, деякі люди досі перебувають під наглядом. На жаль, кількість смертельних випадків сягнула 1301", — йдеться в заяві уряду, який опублікував перші офіційні дані.

Наголошується, що 83% загиблих не мали дозволу на здійснення хаджу і йшли на великі відстані під прямими сонячними променями, без належного захисту. Екстремальна спека стала головною причиною сотні смертей і травм, зареєстрованих цьогоріч під час хаджу. Температура в Мецці останніми днями сягала +51,8.Серед загиблих було декілька літніх і хронічно хворих людей. Особи всіх загиблих вже ідентифіковані.

"Саудівська Аравія вимагає від кожного паломника придбати одну з 1,8 млн наявних ліцензій для легального доступу до Мекки. Ці ліцензії можуть коштувати кілька тисяч доларів США. Паломники без ліцензії, як правило, не подорожують в організованих туристичних автобусах з кондиціонерами і не мають вільного доступу до води та їжі", — сказано в повідомленні.

Уряд країни також припускає, що несанкціонований характер багатьох поїздок був фактором, який вплинув на те, скільки часу знадобилося для оголошення офіційної кількості загиблих, оскільки це ускладнило процес ідентифікації.

"Ідентифікація завершилася попри на початкову відсутність особистої інформації або документів, що посвідчують особу. Для ідентифікації, поховання та вшанування померлих були дотримані належні процедури, а також видані свідоцтва про смерть", — звітує уряд країни.

Нагадаємо, нещодавно Грецію накрила хвиля аномальної спеки. Протягом трьох днів поспіль температура повітря в країні перевищує +38°C.

Цікаво, що 29 березня метеорологи зафіксували у Київській області новий температурний рекорд. Найтепліша мінімальна температура повітря становила +6,8°C. Попередній рекорд фіксували 1993 року — +6,6°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 24.06.2024 10:28