У Саудівській Аравії почнуть добувати електрику за допомогою «повітряних зміїв»

19 ЖОВТНЯ 2017 12:55

Дослідницька група королівського університету науки і технологій імені короля Абдалли запропонувала новий спосіб добування вітряної електроенергії. Для цього інженери запропонували розташовувати турбіни не у поверхні Землі, а в повітрі, закріплюючи їх на деякій подібності повітряних зміїв. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Eurekalert.

Досліджуючи ефективність вітряних турбін вчені дійшли висновку, що повітряні потоки у поверхні Землі украй нестійкі і з цим нічого не поробиш. Однак, вивчивши отриману від NASA інформацію про силу вітру на різній висоті, вони змогли розрахувати найбільш вдалі точки і висоту для закріплення аеротурбін нового типу і приступили до випробувань.

Сильні вітри, які постійно дмуться на великій висоті, можуть допомогти розв'язати проблему енергоефективності повітряних турбін, тому інженери дійшли висновку, що повітряні змії-турбіни, сполучені із землею кабелями, стануть відмінною заміною традиційним вітрякам.

У разі потреби вони зможуть самостійно підніматися вище або спускатися, знаходячись на висоті від двох до трьох кілометрів.

Наразі, сьогодні команда науковців працює над реалізацією плану Kingdom's Vision 2030, згідно з яким королівство повинне буде почати плавний перехід на нові джерела енергії.

Технології, 19.10.2017 12:55