У Сенаті США почалися слухання у справі про імпічмент Трампа

22 СІЧНЯ 2020 09:20

У Сенаті США почалися слухання у справі про імпічмент президента країни Дональда Трампа.

Лідер республіканської більшості Мітч Макконнелл, відкриваючи засідання заявив, що тільки Сенат міг вирішити дане питання.

- Минулого тижня сенат перетнув одну з найсумніших сторінок в системі нашої влади. Ми почали третій процес імпічменту президенту в американській історії. Це унікальна відповідальність, - цитує Макконнелл Euro News.

Республіканець також заявив, що більшість сенаторів вже готові підтримати виносяться на розгляд сенату у вівторок резолюцію по організації процесу. За його словами, вона встановлює структуру, яка є справедливою і неупередженої.

Якщо говорити конкретніше, то передбачається, що спочатку виступить сторона звинувачення від нижньої палати, потім виступить юрист Трампа, потім сенатори зможуть в письмовому вигляді задати питання однієї зі сторін. Після трьох цих етапів сенат ухвалить рішення, чи потрібні додаткові свідки або докази.

Нагадаємо, що опозиція звинуватили президента США в зловживанні владою і тиску на українського лідера Володимира Зеленського. Сам Трамп назвав звинувачення у справі щодо імпічменту образою Конституції США.

Світ, 22.01.2020 09:20