У скільки Росії обходиться один день війни в Україні: підрахунки експерта

08 ТРАВНЯ 2022 08:15

Кожен день війни з Україною росіянам коштує 900 мільйонів доларів.

Про це Newsweek повідомив головний редактор інформагентства SOFREP Шон Спунтс, пише TrueUA.

Витрати складаються з виплат російським солдатам, виробництво боєприпасів, куль і ракет, вартість ремонту втраченої або пошкодженої техніки. Росія також має заплатити за тисячі одиниць критично важливої зброї та крилатих ракет, що були запущені під час війни, кожна з яких коштує близько 1,5 мільйона доларів.

Ці цифри не враховують, скільки Росія могла втратити у фінансовому сенсі через напад наприкінці лютого. Одне з досліджень також показало, що прямі втрати від війни обійшлися Росії приблизно у сім мільярдів доларів.

Вплив від руйнівних санкцій російська економіка, імовірно, відчуватиме найближчі десять років. Експерти стверджують, що РФ може бути відкинута на цілих 30 років назад через падіння російського рубля, а рівень життя в Росії може знизитися протягом наступних п'ять років.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що окупанти планують воювати на території України ще довго. За її словами, Росія готувалася до серйозної війни, тож вона не збирається зупинятися і буде продовжувати бойові дії.

Світ, 08.05.2022 08:15