Фото: The Guardian

У Словенії виявили двох іноземців, які шпигували на користь Росії

Двох іноземців, які шпигували на користь Росії, виявили в Любляні. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з наявною інформацією, двоє російських агентів працювали під фальшивими іменами. У шпигунів наявне громадянство однієї з південноамериканських країн. Зловмисники працювали під фальшивими іменами, і їх затримали в орендованому офісі в офісній будівлі у люблянському районі Бежиград.

Зазначається, що окружна державна прокуратура в Любляні розпочала досудове провадження за зверненням словенської Служби розвідки й безпеки.

За інформацією джерела, російські агенти перебували на службі військової розвідки РФ і працювали за програмою "сплячих агентів". Практично усі такі агенти мають фальшиві документи та громадянство третіх країн, часто з країн Південної Америки.

Наразі між Росією та західними країнами ведуться переговори про обмін їх на іноземців, які перебувають у російській в’язниці.

Цікаво, що востаннє настільки великий провал СЗР був понад 10 років тому, коли в США накрили мережу шпигунів-нелегалів. Людвіг Гіш жив за аргентинським паспортом, в якому країною народження була вказана Намібія.

У шпигунів було вилучено велику суму готівки, що вказує на те, що до обов’язків пари входило платити інформаторам. Грошей було настільки багато, що їхній підрахунок зайняв кілька годин.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії Державне бюро розслідувань порушило 1 тисячу 352 кримінальні провадження щодо злочинів проти основ Національної безпеки. Найбільше справ відкрили за фактом держзради.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.03.2023 15:27