Фото: NASA

У Сонячній системі знайшли об'єкти, на яких може бути життя

Вчені виявили одразу кілька супутників Юпітера та Сатурна, на яких, імовірно, є рідка вода. Відтак, на думку вчених, там є можливість життя.

Про це повідомляє Аrstechnicа.

Головне відкриття, зроблене зондами в рамках цих місій, полягало в тому, що Юпітер і Сатурн оточені маленькими і великими супутниками, покритими кригою, що мають внизу великі водні океани, або і тим, і іншим. Відтак, космічне агентство NASA планує запустити місію на Європу, покритий льодом супутник у системі Юпітера, вже у 2024 році. Ще одна місія може бути запущена до супутника Сатурна Титана через кілька років. На ньому теж є рідкі океани. Тепер NASA, можливо, поповнить свій список супутниками Урану. Відомо, що у цієї планети є щонайменше 27 місяців.

Варто зауважити, що ще 1985 року, під час місії "Вояджер" стало відомо, що чотири найбільші супутники Урану — Аріель, Умбріель, Титанія і Оберон — ймовірно, містять водні океани під своєю крижаною кіркою. Ці океани, вочевидь, мають глибину в десятки кілометрів і, ймовірно, досить солоні, оскільки затиснуті між верхнім льодом і внутрішнім ядром гірських порід. Ці внутрішні ядра повинні виробляти достатньо тепла від радіоактивного розпаду, щоб створити шари рідкої води.

Нагадаємо, 1 травня на Сонці стався сильний спалах. Центр прогнозування космічної погоди вказує, що його наслідки можуть бути відчутні вже найближчими днями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 08.05.2023 19:43