Пенні Пріцкер. Фото: Офіс президента України

У США назвали умову, за якої Україна зможе залучити більше коштів від донорів

Спецпредставниця з питань економічного відновлення України у Держдепартаменті США Пенні Пріцкер вважає, що Україна здатна залучити набагато більше коштів від інших донорів за умови схвалення американським конгресом фінансової допомоги Україні.

Про це посадовиця написала у колонці для видання The Hill.

"Наша підтримка української програми Міжнародного валютного фонду генерує додаткову підтримку з боку донорів у всьому світі. Наш запит до Конгресу на 11,8 мільярда доларів допоможе залучити майже втричі більше коштів від інших донорів", написала спецпредставниця США і додала, що економічна підтримка України з боку США є "мультиплікатором сили".

Вона Пріцкер зазначила, що підтримка української економіки з боку Америки не менш важлива, ніж допомога у сфері безпеки, оскільки від її стійкості залежить результат війни з Росією на полі бою.

"Безпека та економіка України утворюють подвійну спіраль, нерозривно переплетену зі спробами країни перемогти Путіна", наголосила спецпредставниця Держепу.

Пріцкер наголосила, що росіяни не змогли зламати Збройні Сили України на фронті навіть у холодні часи, водночас російське керівництво зосередилося на руйнуванні української економіки.

"Путіну не вдалося зламати хоробрих українських військових навіть узимку. Він направив свої зусилля на руйнування української економіки, щоб досягти того, чого він не може досягти на полі бою. Кремль робить все можливе, щоб відрізати Україну від світових ринків зерна, сталі, технологій та енергоносіїв", додала посадовиця.

Пріцкер наголосила на тому, що економічна допомога з боку США допомагає українцям протистояти натиску Росії.

"Їм потрібна наша підтримка для їхніх 57 тисяч служб швидкого реагування, включно з пожежниками, які гасять полум'я, спричинене російською та іранською зброєю. І 517 тисяч лікарів, медсестер і медичних працівників, які доглядають за ветеранами, пораненими солдатами й дітьми", зазначила посадовиця.

Нагадаємо, 18 січня Палата представників Сполучених штатів Америки після засідання Сенату схвалила законопроект про тимчасове фінансування федерального уряду до початку березня. Очікується, що в такий спосіб вдасться запобігти частковому шатдауну. Ухвалення законопроекту дає законодавцям ще шість тижнів на переговори та ухвалення понад десяти законопроектів про витрати на загальну суму 1,66 трильйона доларів. Ці кошти необхідні для фінансування уряду до осені поточного року. Цей план дозволить зберегти більшу частину федеральних витрат на стабільному рівні, одночасно зміцнюючи армію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.01.2024 09:22