Фото: "Слово і діло"

У Конгресі США схвалили законопроект про тимчасове фінансування федерального уряду для уникнення шатдауну

У четвер, 18 січня, Палата представників Сполучених штатів Америки після засідання Сенату схвалила законопроект про тимчасове фінансування федерального уряду до початку березня. Очікується, що в такий спосіб вдасться запобігти частковому шатдауну.

Про це повідомляє The New York Times. Законопроект було ухвалено 314 голосами, проти проголосували 108 конгресменів, включно зі 106 республіканцями та двома демократами. 

"У п'ятницю зупинки економіки не буде. Оскільки обидві сторони працювали разом, уряд залишиться відкритим. Ми уникнемо непотрібної катастрофи", заявив сенатор Чак Шумер, демократ від Нью-Йорка і лідер більшості. 

Ухвалення законопроекту дає законодавцям ще шість тижнів на переговори та ухвалення понад десяти законопроектів про витрати на загальну суму 1,66 трильйона доларів. Ці кошти необхідні для фінансування уряду до осені поточного року. Цей план дозволить зберегти більшу частину федеральних витрат на стабільному рівні, одночасно зміцнюючи армію.

Це вже третій тимчасовий законопроект про фінансування, який продовжить витрати минулого фінансового року до двох крайніх термінів 1 та 8 березня — для завершення виплат різних урядових установ. Лідери Конгресу зазначили, що постійна загроза закриття уряду викликає хаос у федеральних агентствах, навіть якщо кризу вдається запобігти в останній хвилині.

Нагадаємо, Адміністрація президента США все ще не може домовитися з Конгресом щодо фінансування додаткової оборонної допомоги для України. Проте в Білому домі сподіваються, що із законодавцями це питання зможуть погодити за декілька тижнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.01.2024 09:50