Джейк Салліван. Джерело: Офіс президента України

У Білому домі спрогнозували, коли Конгрес США погодить нову допомогу Україні

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америка все ще не може домовитися з Конгресом щодо фінансування додаткової оборонної допомоги для України. Проте в Білому домі сподіваються, що із законодавцями це питання зможуть погодити за декілька тижнів.

Про це повідомив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі.

За словами американського чиновника, питання щодо погодження конгресменами нового фінансування допомоги для України, можливо, розв’яжуть "найближчими тижнями".

Також представник Білого дому у Давосі висловився про "активний порядок денний" адміністрації президента США Джо Байдена з економічних питань і про "розумні інвестиції в джерела власної національної сили".

Як відомо, декілька місяців тому президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 мільярдів доларів на потреби національної безпеки. У великому фінансовому пакеті передбачено також виділення близько 60 мільярдів доларів на допомогу Україні.

Проте конгресмени від Республіканської партії відмовилися підтримувати таку ініціативу. Вони вимагають, щоб у пакет внесли жорсткіші заходи щодо охорони кордону з Мексикою.

Нагадаємо, раніше сьогодні Bloomberg написав, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден надіслав у Давосі важливий сигнал для лідера України Володимира Зеленського. Вашингтон закликатиме керівництво країни перейти до оборони у війні проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.01.2024 20:14