Фото: скріншот

Україна зводить потужну лінію оборони, щоб зупинити наступ Росії на Київ, — The Telegraph

Україна зводить потужну лінію оборони, яка, за задумом, повинна зупинити вторгнення Російської Федерації. Так звана "лінія Суровікіна" суттєво ускладнить просування загарбників у бік української столиці.

Про це йдеться у статті The Telegraph.

Видання наголошує, що лінія оборони складається з трирівневої системи траншей, танкових пасток, опорних пунктів і масованого замінування. Ці фортифікації йдуть також по лінії Авдіївка-Лиман-Купʼянськ.

Також, за даними The Telegraph, найпотужніша оборонна лінія — навколо Чернігова. Це унеможливить новий наступ на Київ. Головна перевага цієї системи захисту в тому, що наші захисники матимуть можливість не лише утримувати зайняті позиції, але й просуватись вперед. Саме тому лінія фронту буде гнучкою.

"Метою України на 2024 рік, зважаючи на все, є поповнення своїх постраждалих у боях сил і відновлення наступальної бойової могутності напередодні наступного року", — пишуть аналітики The Telegraph.

Нагадаємо, заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що російські окупанти доволі швидко вчаться на своїх помилках і не збирається змінювати свої плани. Тому Україна під час ведення бойових дій не може переходити в "глуху" оборону.

Також американське видання CNBC із посиланням на неназваних експертів повідомляло, що прорив на лінії фронту та контрнаступ Збройних сил України 2024 року є малоймовірними. Однак інтенсивні бої триватимуть, можливість переговорів мізерна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 19:07