Пенні Пріцкер. Джерело: соцмережа X

У США порадили, як Україні розв'язати проблему з відключеннями електроенергії

Для розв'язання проблем із генерацією електроенергії в Україні потрібно нарощувати потужності атомної енергетики. Водночас атомна енергетика України станом на зараз становить 50% від усього обсягу енергетики країни.

Про це заявила спеціальна представниця Сполучених Штатів Америки з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, пише "Дзеркало тижня".

За її словами, у довгостроковій перспективі український уряд самостійно вирішуватиме, як саме виробляти електроенергію, проте для оперативного розв’язання проблеми нарощування атомної енергетики є абсолютно правильним рішенням.

Також вона додала, що наразі партнери України, у тому числі США, докладають максимум зусиль, щоб допомогти Києву розв'язати проблему нестачі генерації електроенергії після російських атак на енергетичну інфраструктуру країни. 

"Економічне відновлення України не тільки продовжиться, а й продовжить розвиватися відповідно до вказівок. І буде спадкоємність у нашій роботі з підтримки місії України не тільки виграти війну, а й перемогти в майбутньому", — наголосила Пріцкер.

Нагадаємо, раніше Пенні Пріцкер розповіла, що іде з посади представника США з питань економічного відновлення України. Її повноваження завершуються у вересні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.07.2024 03:25