У США створили пересувну лазерну гармату

19 ЖОВТНЯ 2017 12:34

Дуже часто те, що ми бачимо у фантастичних фільмах, в тому або іншому вигляді через якийсь час втілюється у реальному житті. Лазерну зброю не можна назвати чимось небаченим, проте усі існуючі лазерні установки були стаціонарними, але нещодавно американська військова компанія Raytheon представила першу у світі пересувну мобільну платформу з лазерною зброєю на борту. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Popular Mechanics.

Нова система дістала назву HELWS - MRZR. Вона складається з легкого багги Polaris MRZR ATV, в кузовній частині якого розташовується лазерна установка HELWS.

На даний момент основним застосуванням лазерної установки є знищення безпілотних літальних апаратів. Потужності лазера вистачає для того, щоб пропалити корпус або гвинт дрона, після чого той рухне вниз.

При цьому є у мобільної лазерної установки HELWS - MRZR і деякі недоліки : наприклад, лазер може вчинити не більше 30 пострілів, після чого лазеру необхідно буде перезарядити батареї. До того ж на даний момент лазерна гармата не може вести вогонь на ходу, і для наведення на мету уся платформа повинна зупинитися.

У найближчі плани розробників входить удосконалення існуючої установки, а саме збільшення потужності лазера і додавання можливості вести вогонь в русі.

Технології, 19.10.2017 12:34