У США в умовах бідності живуть понад 40 мільйонів людей

19 ГРУДНЯ 2017 11:56

Володіючи величезним добробутом, США кинули напризволяще мільйони людей, які опинилися за межею бідності. Сьогодні американська мрія стрімко перетворюється в американську ілюзію. Про це заявив Спеціальний доповідач ООН з питання по крайній бідності Філіп Олстон, передає TrueUA з посиланням на UN.  

«Американська мрія стрімко перетворюється в американську ілюзію. Відбувається це в зв'язку з тим, що зараз в США у людей найнижчі можливості підвищити свій соціальний статус у порівнянні з будь-якою іншою багатою країною світу», - сказав Олстон по завершенні двотижневого візиту в США.  

Він побував в штатах Каліфорнія, Алабама, Джорджія, Західна Вірджинія, а також в Пуерто-Ріко і в столиці країни - Вашингтоні.  

Відзначивши, що США є однією з найбагатших, найпотужніших і технологічно інноваційних країн в світі, експерт ООН підкреслив, що ні багатство країни, ні її сила, ні її технології не використовуються для надання допомоги 40 мільйонам чоловік, які живуть в умовах бідності.  

«У своїх бесідах я постійно чув слова про американську винятковість. Однак, замість того, щоб втілювати в життя заповіти засновників країни, сучасні Сполучені Штати стали винятковими в зовсім іншому сенсі: володіючи величезним добробутом, країна відходить від своєї основної прихильності правам людини», - сказав Спеціальний доповідач ООН.  

Крім того, він підкреслив, що США, яка є «країною можливостей», перетворюються в чемпіона за нерівністю. Експерт упевнений, що через нинішню політику президента Дональда Трампа масштаби бідності в США будуть тільки рости.  

За останніми даними Бюро перепису населення США, які були опубліковані у вересні 2017 року, в США в умовах бідності живуть понад 40 мільйонів людей - кожен восьмий американець.   

18,5 млн. Громадян США живуть у крайній убогості.

 

Суспільство, 19.12.2017 11:56