У США виявили в кількох десятків білохвостих оленів зараження штамом коронавірусу

10 ЛЮТОГО 2022 10:28

У США забили на сполох після того, як у кількох десятків білохвостих оленів у Нью-Йорку виявили зараження штамом коронавірусу "Омікрон". Фахівці вважають, що і без того штам, що володіє великою кількістю мутацій, може отримати нові особливості в організмі заражених тварин.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

Фахівці взяли зразки у 131 оленя, спійманого на нью-йоркському острові Статен-Айленд. Дослідження показало, що 15% тварин мали антитіла до коронавірусної інфекції COVID-19. Це означає, що олені поповнили список тварин, які можуть хворіти на коронавірус.

За словами Суреша Кучипуді, ветеринарного мікробіолога з Університету штату Пенсільванія, циркуляція вірусу серед тварин практично завжди підвищує можливість його повернення до людей.

"Це дає більше можливостей для еволюції вірусу у нові варіанти. Коли вірус повністю мутує, тоді він може уникнути захисту нинішньої вакцини. Тому нам доведеться знову міняти вакцину", - розповів Кучипуді.

Повідомляється, що це відкриття - перший випадок виявлення штаму "Омікрон" у дикої тварини. І хоча зараз немає доказів того, що тварини передають коронавірус людям, фахівці зазначають, що більшість випадків COVID-19 зареєстровано у видів, які мали тісний контакт із людиною.

Раніше Міністерство сільського господарства США повідомляло, що випадки зараження COVID-19 були зафіксовані у собак, кішок, тигрів, левів, снігових барсів, видр, горил та норок.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: У місті Туреччині археологи знайшли 1500-річну мозаїку

Світ, 10.02.2022 10:28