Фото: соцмережі

У ССО розповіли нові подробиці знищення російського корабля та підводного човна у Севастополі

У Силах спеціальних операцій розкрили подробиці знищення російських кораблів в Севастополі. Тоді було завдано вогневого ураження великому десантному кораблеві "Мінськ" і дизель-електричному підводному човну "Ростов-на-Дону".

Про це Сили спеціальних операцій повідомили у Telegram. Як зазначають у ССО, вони отримали інформацію із декількох джерел про ймовірне розташування ВДК і підводного човна.

"На човнах група операторів ССО підійшла  до безпечного місця і підплили до берега на підводних засобах. За допомогою спеціальних технічних засобів розвідки, ідентифікували та навели на ціль", — йдеться у повідомленні.

Під час безпосереднього ураження група коригувала вогонь. Після підтвердження знищення цілей наші бійці провели успішну ексфільтрацію.

"Зазначений матеріал публікується через певний час, враховуючи операційну безпеку і змушуючи ворога зрозуміти, що вже немає ніде безпечного місця для них", — зазначають в ССО.

Що відомо про атаку 13 вересня

Зранку 13 вересня Збройні сили України завдали успішних ударів по засобах військово-морських сил і портовій інфраструктурі окупантів у Корабельній бухті тимчасово окупованого Севастополя.

У Головному управлінні розвідки повідомили про ураження двох російських суден в Севастополі. Під час нічної атаки на суднобудівний завод вдалося пошкодити великий десантний корабель та підводний човен. Йдеться про пошкодження великого десантного корабля "Мінськ" та дизель-електричного підводного човна "Ростов-на-Дону", які перебували на ремонті в сухому доці. Також влучили в судноремонтний завод ім. С. Орджонікідзе у Севастополі. На його території сталося як мінімум три потужні вибухи. У британській розвідці заявили, що обидва судна зазнали катастрофічних пошкоджень.

Своєю чергою окупаційна "влада" повідомляла, що в результаті удару постраждали, за попередніми даними, 24 особи, у чотирьох стан середнього ступеня важкості. Представники окупантів повідомляють, що після удару виникла сильна пожежа на південному майданчику "Севморзаводу".

Нагадаємо, що військові експерти виснули версії, як українські сили атакували Чорноморський флот росіян у тимчасово окупованому Севастополі. За однією з них, використали ракети Storm Shadow. Водночас це могли бути й модифіковані ракети "Нептун".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2023 08:38