Фото: ДПС у Тернопільській області

У столиці перейменували Повітрофлотський проспект на честь військових

У четвер, 8 лютого, на засіданні Київради у рамках дерусифікації була ухвалена низка перейменувань столичних вулиць та проспектів. Частина з них відтепер називатиметься іменами українських полеглих героїв та буде пов’язана зі Збройними силами України. 

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, йдеться про перейменування Повітрофлотського проспекту в проспект Повітряних сил України. 

"За таку назву виступають кияни, виступає керівництво Генштабу та ГУР, наші військові. Маємо звернення від них. І це питання ми вже обговорюємо давно. Тому, вважаю, що час вже поставити крапку. Повітряні сили щодня і щоночі боронять небо, збивають дрони та ракети, що летять на українські міста та села. І наші захисники заслуговують на те, щоб висловити їм шану і вдячність!", зазначив мер Києва Віталій Кличко. 

Зазначається, що загалом, від початку повномасштабного вторгнення, в Києві перейменували вже 353 вулиці. Також від назв, пов’язаних із країною-агресором, відмовились 14 загальноосвітніх шкіл, дві дитячих музичних школи та 25 бібліотек. Крім того, перейменовані кілька парків та дві станції столичного метро.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв про те, що влітку в столиці відкриють новий сквер Голди Меїр. Така назва є знаком вшанування памʼяті та здобутків видатної міжнародної діячки, яка народилася в Києві, і однієї із засновників держави Ізраїль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.02.2024 14:01