Фото: Depositphotos

У Сумах та Харківській області тимчасово не працюватиме система оповіщення про повітряну тривогу: яка причина

У вівторок, 12 грудня, на території Сумської міської територіальної громади тимчасово не працюватиме система оповіщення про повітряну тривогу. Причина — збій в роботі мобільного оператора "Київстар".

Про це повідомили в Сумській міській раді.

"Через збій в роботі оператора "Київстар" на території Сумської міської ТГ тимчасово не працюватиме система оповіщення", — йдеться у повідомленні.

У мерії зазначили, що на час усунення спеціалістами мобільного оператора технічних несправностей, оповіщення громади під час повітряної тривоги здійснюватимуть працівники патрульної поліції та ДСНС.

"Також закликаємо відстежувати повідомлення про повітряні тривоги на офіційних інформаційних ресурсах", — додали в міській раді.

Також протягом 12 грудня можуть не працювати або працювати з перебоями сирени вуличного оповіщення про повітряні тривоги у Харківській області. 

За словами директора обласного департаменту цивільного захисту Івана Сокола, в області проводять технічні роботи. Він закликає жителів регіону орієнтуватися на повідомлення мобільного застосунку "Повітряна тривога".

Нагадаємо, вранці вівторка, 12 грудня, у роботі українського оператора "Київстар" стався масштабний збій. Користувачі повідомляли про відсутність зв'язку та інтернету. Крім того, не працює сайт оператора.

Як повідомили ЗМІ, причиною масового технічного збою в роботі мобільного оператора стала хакерська атака на ядро мережі. У мережі раніше публікували інформацію про обшуки правоохоронців у "Київстар", однак джерела видання її не підтвердили.

Також після масштабного збою в "Київстар" внаслідок хакерської атаки, співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомив про DDoS атаки на їхню систему.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.12.2023 14:20