Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Рашисти атакували Україну ракетами: у більшості областей оголошували повітряну тривогу

Вранці у п'ятницю, 8 грудня, у більшості областей було оголошено повітряну тривогу. Небезпека була пов'язана із пуском крилатих ракет з боку Росії.

TrueUA із посиланням на Telegram-канал Повітряних сил Збройних сил України, а також на місцеву владу інформував про ситуацію в країні.

Хроніка

Після восьмої ранку по областях почали відбій оголошувати повітряної тривоги. 

07:38. У Києві було чутно вибухи. Влада повідомила про роботу ППО на околицях міста.


07:36. На Київщині працює протиповітряна оборона, повідомили в обласній військовій адміністрації. 


07:31. Стало відомо, що ракети рухаються курсом на Київ з південного напрямку.


07:24. Військові повідомили, що ракети з Черкаської області рухаються в напрямку Київщини.


07:21. Повітряна тривога поширилася на західні області.


07:11. Стало відомо, що ракети заходять в повітряний простір Кіровоградської області. Мешканців Миргорода та Павлограда закликали перебувати в укриттях.


06:50. Першу групу ракет зафіксували в Харківській області в напрямку Дніпропетровщини (Дніпро/Павлоград). Військові попередили, що курс може змінюватись.


06:25. У Повітряних силах повідомили про ймовірні пуски крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Громадян попередили, що орієнтовний час оголошення повітряної тривоги у південних та східних областях — 06:30.


Востаннє росіяни атакували подібними ракетами Україну в ніч проти 21 вересня. Вони випустили 43 ракети. Більшість ракет ЗСУ збили.

Нагадаємо, вночі у п'ятницю рашисти вдарили по Харкову ракетами С-300, внаслідок чого постраждала одна людина та пошкоджено кілька житлових будинків. За даними місцевої влади, ворог завдав не менше пʼяти ударів по Холодногірському та Шевченківському районах.

Напередодні у відеозверненні президент Володимир Зеленський закликав громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, особливо "цими днями".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.12.2023 07:03