Фото ілюстративне з соцмереж

Атака хакерів: ЗМІ назвали причину масового збою у роботі "Київстару"

Вранці вівторка, 12 грудня, у роботі українського оператора "Київстар" стався потужний збій. Користувачі масово повідомляли про відсутність зв'язку та інтернету. Крім того, не працював сайт оператора.

Як повідомили джерела видання dev.ua, причиною масового технічного збою в роботі мобільного оператора стала хакерська атака на ядро мережі.

У мережі раніше публікували інформацію про обшуки правоохоронців у "Київстар", однак джерела видання її не підтвердили.

Чому не працює національний роумінг

Задля продовження використання мобільного зв'язку українці почали вдаватися до послуг національного роумінгу, проте абоненти почали скаржитися, що він не працює.

У Міністерстві цифрової трансформації України зазначили, що національний роумінг не працює через те, що мережа "Київстару" не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів.


Національний роумінг — це телекомунікаційна послуга, яка дає змогу в разі зникнення зв’язку одного оператора підключатися до мережі іншого. Нещодавно мобільні оператори "Київстар", Vodafone Україна та lifecell реалізували в межах нацроумінгу нову можливість, яка дозволяє абонентам користуватися не лише голосовими дзвінками й SMS, а й мобільним 2G/3G інтернетом на швидкості до 512 Кбіт/с, щоб обмінюватися повідомленнями в месенджерах або шукати інформацію в інтернеті.


Кілька годин тому у компанії "Київстар" повідомляли, що їхні спеціалісти працюють над усуненням помилок у роботі.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента зазначали, що існує "висока ймовірність" прийняття санкцій щодо "Київстару". За попередньою інформацією, йдеться навіть про подальшу конфіскацію компанії. Наразі юристи вивчають чи відбуватиметься повна конфіскація, або ж вилучення частки компанії. 

На початку грудня у російському "шахеді" виявили SIM-карту українського оператора "Київстар"Ударний дрон, який збили українські військові, мав батарею, модем і SIM-карту. У компанії з цього приводу вже співпрацюють з правоохоронними органами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.12.2023 12:27