Фото: соцмережі

У сусідній з Україною області стався землетрус

У середу вранці, 25 жовтня, на території Румунії стався землетрус. Його епіцентр зафіксували в районі гір Вранча.

Про це повідомляє сайт Головного центру спеціального контролю. Там відчувалися підземні поштовхи магнітудою 4,0 за шкалою Ріхтера.

Згідно з наявною інформацією, джерело землетрусу зафіксовано за 127 кілометрів від кордону з Україною на глибині 131 кілометр. За даними спеціалістів, землетрус не загрожує населенню України. Коливання можуть відчуватися тільки окремими людьми, які перебувають у спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах.

Скріншот з сайту gcsk.gov.ua

Варто відзначити, що останній потужний землетрус з району гір Вранча був зареєстрований 17 червня 2023 року з магнітудою 4,1 (за шкалою Ріхтера).

Нагадаємо, ввечері 9 жовтня в Ужгороді стався землетрус. Попередньо, магнітуда підземних поштовхів сягала 4,5 бала.  Епіцентр розташовувався у Словаччині, але коливання були відчутні навіть у Львівській та Тернопільській областях.

Раніше землетрус у Закарпатській області фіксували 14 вересня. Зокрема, підземні поштовхи сталися поблизу кордону з Румунією. Крім цього, трусило область й 15 серпня. А 6 вересня в Кам’янецькій територіальній громаді Чернівецької області стався землетрус магнітудою 3,1 за шкалою Ріхтера на глибині п'ять кілометрів.

Своєю чергою сейсмолог Олександр Кендзера заявив, що Україні може загрожувати серія потужних підземних поштовхів. Це пов'язано із тим, що землетруси у Туреччині, які лютували цього року, сталися у сейсмоактивному поясі, до якого належить й наша країна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.10.2023 11:59