Фото: ілюстративне Джерело: ТСН

У ТЦК прокоментували примусову мобілізацію водія автобуса, який привіз дітей на змагання в Ужгород

В Ужгороді співробітники територіального центру комплектування та соціальної підтримки примусово забрали у військкомат водія автобуса, який привіз дітей із Вінниці на спортивні змагання з тхеквондо. У Закарпатському ТЦК та СП заявили, що чоловік безпідставно уникає військової служби в Збройних Сил України.

Про це повідомили в прес-службі відомства. За словами працівників ТЦК, він не мав права на відстрочку.

"Закарпатським ОТЦК та СП та підпорядкованими підрозділами проводяться заходи щодо виявлення осіб, які порушують правила військового обліку та, не маючи законних підстав на відстрочку, ухиляються від проходження військової служби за мобілізацією", — йдеться у повідомленні.

У прес-службі заявили, що мережею поширюється інформація щодо можливих протиправних дій представників Закарпатського ОТЦК та СП. Проте працівники територіального центру комплектування зазначають, що вчинили правильно.

 "У своїй роботі територіальні центри комплектування та соціальної підтримки керуються винятково чинним законодавством", — додали в Закарпатському ОТЦК. 

У відомстві також нагадали, що мобілізація проводиться відповідно до указу президента України з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової та мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань.

Що відомо про мобілізацію водія в Ужгороді

13 листопада водій, який привіз дітей із Вінниці на спортивні змагання з тхеквондо, на ніч зупинився у хостелі "Монада". Туди приблизно о 01:30 ночі увірвалися співробітники ТЦК з поліцейськими та насильно забрали його разом із іншими чоловіками до військкомату. Чоловік спробував пояснити, що є єдиним водієм для дитячої групи спортсменів, проте співробітники ТЦК не взяли його слова до відома.

Крім того, у чоловіка у військкоматі відібрали телефон і не дали зв’язатися з рідними та тренерами, щоб попередити про ситуацію. Після військово-лікарської комісії його одразу направили до навчального центру в Чернігові.

Перевізник підготував іншого водія для повернення спортсменів додому. Але оскільки ключі від автобуса залишилися у військкоматі, а жоден із місцевих водіїв не наважився туди піти, то рятувати дітей довелося дівчині Юліані з Маріуполя, яка мешкає в Ужгороді. Дівчина самотужки пішла до ТЦК та забрала ключі від автобуса, аби вінницькі спортсмени змогли потрапити додому.

Нагадаємо, 10 листопада у Львові на вулиці Богдана Хмельницького неподалік від центру міста люди у військовій формі силоміць заштовхали чоловіка в бус. Львів’яни зняли інцидент на відео. Водночас Львівський обласний центр комплектації та соціальної підтримки обіцяє притягнути до відповідальності працівників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.11.2023 20:45