Фото ілюстративне. Джерело: ukrmilitary.com

У ТЦК розповіли, чи вплинули повістки поштою на якість мобілізації

Українські військові ще не відчули підвищення якості мобілізації. Цього не спостерігається, попри те, що Україні вже розпочали вручати повістки поштою. Однак наразі не вистачає системного підходу в цьому процесі.

Про це розповів начальник адміністративного відділу районного територіального центру комплектування в Києві Олег Коротченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Якісно поки що, на жаль, такого швидкого або всеосяжного стрибка, я, наприклад, не побачив", — зазначив він.

За його словами, до територіальних центрів комплектування в більшості випадків ідуть громадяни, які впевнені у своїх підставах для відстрочки чи бронювання. Також це стосується тих чоловіків, які хочуть розв’язати будь-які проблемні питання.

"Якщо людина не має підстав для відстрочки або бронювання, тоді… Ну, ви розумієте, що вона уникатиме походу до військкомату", — уточнив військовий із ТЦК.

При цьому Коротченко розповів, що відбувалися неодноразові випадки повторного оповіщення осіб з інвалідністю або тих, хто вже має бронь. Тому, на його переконання, потрібен механізм, який би розв’язав таке питання системно.

Нагадаємо, що на початку жовтня український уряд запровадив зміни до правил надання послуг поштового зв'язку. Відтепер процедура доставлення та вручення повісток регулюється по-новому.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України №1147, рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" доставляють адресату особисто. У разі відсутності адресата за місцем проживання працівники пошти залишають повідомлення в поштовій скриньці або інформують його телефоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.10.2024 22:16