Фото ілюстративне. Джерело: ukrmilitary.com

Кабмін змінив правила доставлення повісток поштою: про що йдеться

Український уряд запровадив зміни до правил надання послуг поштового зв'язку. Відтепер процедура доставлення та вручення повісток регулюється по-новому.

Про це свідчить постанова Кабінету міністрів України №1147. Рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" доставлятимуть адресату особисто. У разі відсутності адресата за місцем проживання працівники пошти залишатимуть повідомлення в поштовій скриньці або інформуватимуть його телефоном.

Якщо протягом трьох робочих днів після інформування адресат не з’явиться для отримання листа, поштовий працівник ставитиме позначку "адресат відсутній за зазначеною адресою", і лист повертатимуть до відправника.

Зміни також стосуються судових повісток, які відтепер можуть доставлятися разом із повістками ТЦК, і підлягають особистому врученню адресатам.

Раніше гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський розповідав, що повістки, які розсилають поштою, мають вигляд звичайного рекомендованого листа. Раніше лист із повісткою військовозобов’язаний мав отримувати під підпис.

Нагадаємо, раніше Ігор Смілянський розповідав, що повістки, які надсилатиме "Укрпошта" громадянам, нічим не відрізнятимуться від судових документів під час розсилки. Це матиме вигляд звичайного рекомендованого листа, який одержувач отримує під підпис.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.10.2024 17:28