Фото ілюстративне. Джерело: ukrmilitary.com

В "Укрпошті" розповіли, який вигляд матимуть повістки, які вона розсилатиме військовозобов’язаним

Повістки, які надсилатиме "Укрпошта" громадянам, нічим не відрізнятимуться від судових документів під час розсилки. Це матиме вигляд звичайного рекомендованого листа, який одержувач отримує під підпис.

Про це розповів голова "Укрпошти" Ігор Смілянський у коментарі "Суспільному".

"Якщо зазначається, що людини немає, тобто не отримала листа особисто, то залишається повідомлення, і якщо за листом не приходять, то так, як і зі судовими документами — ми це залишаємо в системі та повертаємо листа відправнику, тобто Міноборони", — сказав посадовець.

За його словами, це чітко регламентована процедура, яка зазначена в законодавстві, а листи з повістками виглядають як звичайний конверт.

Раніше повідомлялося, що згідно з пояснювальною запискою Мінекономіки, планується друкувати 300 тисяч повісток на місяць. Міністерству фінансів доручено виділити кошти з резервного фонду державного бюджету.

Централізований друк повісток здійснюватиме Міноборони або державні підприємства, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (в поліграфічній галузі), на підставі договорів, укладених між відомством, призначеним оператором поштового зв’язку та відповідними державними підприємствами.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що уряд виділив понад 71 мільйон гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року. Їх розсилатимуть військовозобов'язаним та резервістам засобами поштового зв'язку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.09.2024 18:33