Фото: ukrmilitary.com

Автоматизують і доставлятимуть "Укрпоштою": Кабмін затвердив форми двох видів повісток до ТЦК

Кабінет міністрів затвердив форми двох видів повісток до територіальних центрів комплектувань та соціальної підтримки. Вони мають однакову юридичну силу.

Про це розповів начальник Управління інформаційних технологій Міноборони України Олег Берестовий у DOU Podcast.

За словами посадовця, повістки можуть бути на бланку або формуватися за допомогою Єдиного державного реєстру призовників. Вони мають однакову юридичну силу.

"Повістки генеруватимуть у реєстрі "Оберіг", підписуватимуть електронним підписом, направлятимуть на централізований друк, звідти — на "Укрпошту", яка їх доставлятиме адресатам. Перевірити правдивість повістки можна буде через QR-код у застосунку "Резерв+", — сказав представник Міноборони.

Олег Берестовий також заявив, що повісток у застосунку "Резерв+" не буде.

Нагадаємо, недавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів вніс зміни до правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Раніше повідомлялось, що 9 липня український уряд упорядкував механізм централізованого друку повісток і надсилання їх поштою військовозобов‘язаним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2024 16:46