Фото: Кабмін

Уряд визначив порядок друку та надсилання повісток військовозобов’язаним поштою: подробиці

У вівторок, 9 липня, український уряд упорядкував механізм централізованого друку повісток і надсилання їх поштою військовозобов‘язаним.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на проект постанови уряду.

"Повістки, сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, після накладання кваліфікованого електронного підпису керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП, — ред.) або його відділу можуть: централізовано друкуватися разом з описом вкладення та надсилатися резервістам та військовозобов’язаним засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомлення про вручення; вручатися резервістам та військовозобов’язаним під час оповіщення", — йдеться у тексті постанови.

Як зазначає джерело в Кабміні, проект постанови було ухвалено 9 липня на засіданні уряду. У разі формування такої повістки керівник територіального центру комплектування або його відділу має накласти кваліфікований електронний підпис у день її формування.

Видання наголошує, що централізований друк повісток буде проводитись Міністерством оборони або державними підприємствами, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (в поліграфічній галузі), на підставі договорів, укладених між МОУ, призначеним оператором поштового зв’язку та відповідними державними підприємствами.

Раніше речник Полтавського обласного територіального центру комплектування майор Роман Істомін пояснював, що якщо протягом 60 днів військовозобов'язаний не уточнив свої облікові дані, то територіальний центр комплектування та соціальної підтримки надішле йому повістку поштою, і вона вважатиметься врученою.

Нагадаємо, недавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.07.2024 16:19