Фото: ukrmilitary.com

Уряд виділив кошти на розсилку поштою 900 тисяч повісток, — ЗМІ

Уряд виділив понад 71 мільйон гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року. Їх розсилатимуть військовозобов'язаним та резервістам засобами поштового зв'язку.

Про це повідомляє "Українська правда". Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабміну 24 вересня. 

"3 метою зміцнення обороноздатності держави виділити Міністерству оборони 71 820 тисяч гривень для проведення централізованого друку повісток про виклик резервіста або військовозобов'язаного до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу, які сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів, і направлення зазначених повісток військовозобов'язаним та резервістам засобами поштового зв'язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення і повідомленням про вручення", — йдеться у тексті розпорядження уряду.

Мінекономіки у своїй роз'яснювальній записці вказало, що планується друкувати 300 тисяч повісток на місяць. Міністерство фінансів отримало доручення виділити кошти з резервного фонду держбюджету.

Звіт про використання цих коштів має бути поданий Міністерству економіки, Міністерству фінансів і Державній казначейській службі до 28 грудня 2024 року.

Раніше повідомлялось, що Кабінет міністрів затвердив форми двох видів повісток до територіальних центрів комплектувань та соціальної підтримки. Вони мають однакову юридичну силу.

Нагадаємо, недавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів вніс зміни до правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Ще 9 липня український уряд упорядкував механізм централізованого друку повісток і надсилання їх поштою військовозобов‘язаним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 12:44