Фото ілюстративне зі соцмереж

У Telegram визнали перелік "потенційно проблемних" каналів: список отримано від української влади

У Telegram зазначили, що компанія докладає значних зусиль для захисту даних користувачів. Це відбувається на тлі розмов про поширення російської пропаганди та вкиди в цій соцмережі.

Про це представник платформи Ремі Вонг розповів у коментарі NV. Він підтвердив, що компанія Telegram отримала від української влади перелік "потенційно проблемних" каналів і тепер їх аналізує.

"Наразі ми вивчаємо перелік і будемо вживати заходів проти будь-якого контенту, який порушує умови надання послуг Telegram", — наголосив він.

Однак представник компанії не уточнив, хто саме надав цей список і які конкретно канали входять до нього. Водночас Вонг зауважив, що Telegram є безпечним месенджером для українців та користувачів в інших країнах світу.

"Telegram спеціально створили для захисту користувачів від російського стеження. Наші додатки мають відкритий вихідний код, а протокол шифрування повністю задокументований, тому будь-який дослідник може самостійно перевірити його цілісність і реалізацію", — пояснив він.

Дискусія про ризики використання платформи триває серед українських експертів не перший рік, але вона вийшла на інший, уже загальнонаціональний рівень після тогорічних заяв секретаря РНБО Олексія Данілова. Зокрема, він назвав Telegram "дуже небезпечним і вразливим", а також розкритикував анонімність каналів на платформі.

Нещодавно про месенджер висловився й представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, який зауважив, що загрози від Telegram цілком реальні. За його словами, зараз ідеться не про окремих користувачів або окремі медіа, які представлені на платформі.

"Питання до самої платформи. Вона містить у собі цілу низку загроз для інформаційної та не тільки інформаційної безпеки у нашій країні", — зазначив Юсов.

Нагадаємо, наприкінці лютого засновник платформи Павло Дуров повідомив, що вже з березня власники каналів у Telegram можуть розпочати отримувати фінансову винагороду за свою роботу. Рекламна платформа Telegram офіційно відкриється для всіх рекламодавців у майже ста нових країнах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.03.2024 20:36