Фото: Anadolu

У Туреччині відбулася інавгурація Ердогана

У суботу, 3 червня, у столиці Туреччини Анкарі у будівлі парламенту відбулась церемонія прийняття присяги обраного президента Реджепа Таїпа ЕрдоганаПісля інавгурації він відвідає Мавзолей засновника Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка.

Про це пише турецьке видання Anadolu.

Згідно з офіційними результатами другого туру, Ердоган виграв президентські вибори із результатом 52,18%. Опозиційний кандидат Кемаль Киличдароглу отримав 47,82% голосів. 

Після інавгурації в президентському комплексі Ердоган прийматиме привітання від міжнародних лідерів. Після цього у резиденції "Чанкая" відбудеться офіційний обід для високих гостей. Також Ердоган оголосить склад нового уряду Туреччини.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та президент РФ Володимир Путін можуть відвідати Туреччину. Це, імовірно, відбудеться після інавгурації турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Також повідомлялось, що президент України Володимир Зеленський у понеділок, 29 травня, провів телефонну розмову із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Гарант привітав Ердогана з перемогою на виборах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.06.2023 17:23