Фото: Anadolu

У Туреччині зіткнулися три автобуси, вантажівка й легковики: багато загиблих, серед постраждалих — українці

У четвер, 28 грудня, у турецькій провінції Сакар'я сталася масштабна дорожньо-транспортна пригода. Постраждали двоє українців.

За даними CNN Türk, зіштовхнулися сім транспортних засобів, серед яких три автобуси, три легковики та одна вантажівка. 

Міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа заявив, що, за попередніми даними, загинули десять людей. Ще 59 зазнали травм, вісім із них у тяжкому стані.

Попередньо, причиною ДТП став густий туман. Спершу авто зіткнулося з вантажівкою, а наступні водії позаду не встигли відреагувати і в’їхали у них. За словами очевидців, деякі люди загинули через те, що вийшли зі своїх автівок подивитись на першу автотрощу. Шістьох водіїв-учасників ДТП затримали. 

Водночас речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі "Інтерфакс-Україна" заявив, що серед постраждалих — дві українки. За його словами, загрози їхньому життю немає, їм надали медичну допомогу.

"Внаслідок ДТП у турецькій провінції Сакар'я постраждали двоє українок. Загроз їхньому життю немає. Постраждалі отримали необхідну медичну допомогу", — сказав Ніколенко.

Посадовець наголосив, що генеральне консульство України в Стамбулі надає допомогу постраждалим громадянкам, а також взаємодіє з управлінням безпеки провінції та командуванням жандармерії для з'ясування всіх обставин аварії.

Нагадаємо, 21 грудня водій мікроавтобуса на українській реєстрації їхав з пасажирами у напрямку кордону. Він не встиг вчасно загальмувати та зіткнувся з вантажівкою, яка стояла на узбіччі. Один українець загинув, а ще 8 зазнали травм різного ступеня тяжкості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.12.2023 15:08