У Відні під егідою ООН розпочалася дводенна зустріч щодо Сирії

26 СІЧНЯ 2018 12:20

У Відні під егідою ООН почалися дводенні переговори щодо політичного врегулювання в Сирії. Спеціальний посланник Генерального секретаря ООН по Сирії Стаффан де Містура проведе в ці дні роздільні зустрічі з делегаціями уряду і опозиції.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Переговори проходять у відділенні ООН у Відні. Їх учасники обговорять питання розробки конституції, організації виборів, формування уряду і зміцнення боротьби з тероризмом. Але основна увага під час бесід зі сторонами буде зосереджено на питаннях конституції.  

Зустріч у Відні проходить за кілька днів до Конгресу сирійського національного діалогу, який відбудеться 29-30 січня в Сочі.  

Раніше Спеціальний представник ООН Стаффан де Містура заявляв, що сирійський конгрес в Сочі повинен сприяти женевському політичному процесу під егідою ООН.  

Нагадаємо, що восьмий раунд міжсирійських переговорів, який завершився в середині грудня 2017 року в Женеві, не приніс бажаних результатів. Як раніше повідомив де Містура, делегація сирійського уряду відмовилася обговорювати будь-які питання, крім боротьби з тероризмом.   

Представники Дамаска заявили, що не сядуть за стіл переговорів з опозицією, поки та не відкличе свою заяву, прийняту в Ер-Ріяді.  

Зокрема, урядова делегація назвала неприйнятним вимогу, що міститься в заяві, про відхід Башара Асада з поста президента до початку будь-якого перехідного періоду.

 

Світ, 26.01.2018 12:20