Фото: Денис Шмигаль

У Відні стартував перший перегляд програми МВФ для України

У вівторок, 23 травня, стартувала місія з першого перегляду програми розширеного кредитування Міжнародного валютного фонду. Йдеться про чотирирічну програму EFF на 15,6 млрд доларів. 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Відомо, що місія розпочне роботу у Відні. Йдеться про затверджену у березні програму розширеного фінансування, в межах якої Україна протягом чотирьох років отримає від фонду $15,5 млрд. Перший транш у розмірі $2,7 млрд надійшов на початку квітня.

У розмові з директором європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером прем'єр Шмигаль обговорив допомогу Фонду в євроінтеграції України та у повоєнному відновленні. Він наголосив, що триває робота над створенням Міжнародного компенсаційного механізму, аби конфісковані російські активи спрямувати на відбудову України.

"Розраховуємо на підтримку МВФ у цьому напрямку, а також на подальше сприяння в консолідації фінансової підтримки від партнерів з усього світу", — додав Шмигаль.

Нагадаємо, на початку травня президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін у Бюджетний кодекс. Розподіл і витрачання коштів на підтримку України тепер відбуватимуться за чіткими бюджетними правилами.

За оцінками МВФ, якщо війна Росії проти України завершиться до середини 2024 року, потреба України у зовнішньому фінансуванні складатиме 115 мільярдів доларів. Однак, якщо війна триватиме до кінця 2025 року — потреба зросте до 140 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 23.05.2023 10:14