Джерело: Скріншот з відео

У війні між Ізраїлем та ХАМАС загинуло понад 40 тисяч осіб, — МОЗ Палестини

Під час бойових дій між Ізраїлем та ХАМАС загинули понад 40 тисяч палестинців. Водночас понад 92 тисячі осіб, які проживають в Газі, отримали поранення.

Про це у четвер, 15 серпня, повідомляло міністерство охорони здоров'я палестинської території, пише The Hill. 

Зазначається, що міністерство не робить різниці між цивільними особами й військовими. Водночас посадовці відомства також заявили, що реальна кількість загиблих може бути на тисячі більше, адже тіла залишаються під завалами.

Своєю чергою міжнародні лідери наполягають на припиненні вогню між Ізраїлем та ХАМАС. Сторони закликають до укладення угоди про звільнення заручників. Проте єврейська держава продовжує свою військову кампанію, наголошуючи, що її метою є ліквідація ХАМАСу, а загибель цивільного населення пояснює з операціями бойовиків у житлових районах і розгалужених підземних тунелях.

Видання наголошує, що триває понад 10 місяців після несподіваного нападу ХАМАС 7 жовтня, внаслідок якого загинуло близько 1200 людей. Терористу ХАМАСу також викрали близько 250 осіб і доставили їх у Газу як заручників. Наразі 105 заручників були звільнені у ході короткого перемир'я торік у листопаді, а Ізраїль стверджує, що ще 111 заручників перебувають у полоні бойовиків, включно з тілами 39 осіб. Серед заручників — 15 жінок і двоє дітей віком до п'яти років.

Нагадаємо, раніше видання Politico повідомляло, що Іран може переглянути рішення щодо проведення багатопланової атаки на Ізраїль. Попри це, Білий дім все ще очікує на реакцію Тегерана на вбивство лідера ХАМАСу.

Раніше очільник міністерства закордонних справ Ірану Бакері Алі Багері Кані заявив, що Тегеран відповість на вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії "в потрібний час і належним чином". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.08.2024 13:18