Фото: Суспільне

У Волинській області заборонили діяльність УПЦ МП

Волинська обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території області. Це відбулося на сесії 11 квітня.

Про це повідомляє "Суспільне".

Окрім цього, обласна рада рекомендуватиме Волинській ОВА розірвати договір оренди на комплекс споруд з релігійною організацією "Святогорський успенський зимненський ставропігіальний жіночий монастир Волинської області" та відповідні договори з іншими релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

Проєкт рішення підтримали одноголосно 54 депутати.

Також депутати підтримали текст звернення до вірян УПЦ із закликом розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою.

Як розповів головний спеціаліст з питань релігій та національностей обласної військової адміністрації Василь Гайдук, наразі на Волині зареєстровано 523 релігійні громади УПЦ МП. Від початку повномасштабної війни 49 парафій перейшли до ПЦУ.

Нагадаємо, 10 квітня Рівненська обласна рада проголосувала за заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на Рівненщині. Також депутати звернулися до Кабміну щодо припинення договорів оренди з УПЦ МП.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.04.2023 13:36