Скріншот з відео

У Воронежі пролунала серія вибухів: влада каже про "атаку БпЛА" й ввела режим надзвичайного стану

У ніч на вівторок, 16 січня, над російським Воронежем пролунала серія вибухів, у центрі міста й ще у кількох районах виднілися спалахи у небі. Після цього у населеному пункті ввели режим надзвичайного стану.

Про це повідомили низка російських Telegram-каналів й губернатор Воронезької області Олександр Гусєв.

Місцеві мешканці вказують, що у районах, де лунали вибухи, "є пошкодження, розбиті вікна". Baza зазначає, що у Південно-Західному районі та Шиловому, за попередніми даними, після прильоту невідомого боєприпасу постраждав житловий багатоквартирний будинок.

"Над Воронежем черговими засобами ППО відбито атаку українських безпілотних літальних апаратів", — повідомив Гусєв.

Губернатор Воронезької області додав, що, за попередньою інформацією, постраждалих немає, лише в одному багатоквартирному будинку ліквідовано загоряння на балконі.

"Ще у двох житлових будинках і низці приватних будинків вибито вікна. Оперативні служби вже працюють на місцях. Після поквартирного обходу уточнимо кількість і характеристики пошкодженого майна. Усім громадянам надамо допомогу в найкоротші терміни. Ситуацію тримаю на контролі", — заявляє Гусєв.

За інформацією міноборони Росії, у Воронезькій області було збито три безпілотники.

У місті після вибухів запровадили режим надзвичайного стану. Пропагандисти вказують, що мешканців будинку, на який нібито впали "уламки БпЛА", евакуювали та тимчасово розмістили у найближчій школі.

Нагадаємо, під час масованого обстрілу України вранці 2 січня одна з російських ракет не долетіла до цілі та впала у Воронезькій області. Під ударом опинилося одне із сіл російського регіону. Російська влада офіційно не повідомляла про "прильоти" на власній території. Місцеві пабліки вказували, що ракета Х-101 була запущена з Каспійського регіону і впала в селі Петропавлівка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.01.2024 03:53